Hoppa till sidans innehåll

Öppna KM 2020 med handikapp (info)


Öppna KM 2020 med handikapp

Start torsdag 29 oktober

Välkommen till årets upplaga av öppna KM med handikapp, tävlingen där alla är välkomna som är medlem i någon av curlingklubbarna som använder Härnösands Arena. Tävlingen är utformad så att vi ska få jämnare matcher där alla har chansen.

Löpande information om Öppna KM går ut via mail till deltagare och på facebookgruppen
 https://www.facebook.com/groups/363104684898534

Tabell och spelschema på länken
 https://tinyurl.com/harnosandcurling20202020


Viktig info!!

Er närvaro i hallen ska präglas av försiktighet. Vi får inte komma tidigare än 15 minuter före utsatt tid. Vi kommer att ställa fram handsprit och handskar vid entrén. Vi får sprida ut oss på våningarna för att byta om på fötterna. Vi får spritade våtservetter att rengöra handtag på stenar med före match. Ni spelar bara med det stenpar ni själva efter lagets spelordning valt. Endast ett lag i taget får vistas på spelytan. Lag som inte har sten avvaktar att motståndare spelat sin innan de går ut på spelytan. Ingen sopning av motståndares stenar är tillåtet. Lagen får använda sig av två sopare samtidigt, men det är upp till laget själv att avgöra det. Ingen folksamling i boet får förekomma. Endast den som skippar får beträda boet plus den som sopar fram aktiv sten hit. Det lag som spelar sista sten i omgång rensar boet med hjälp av sopar och fötter.


 

Handikappsystemet ser ut som följer:

Poäng per spelare:

Elit, div 1 eller curlinggymnasist: 0 p
Div 2, div 3, rullstolscurlare eller klubbspelare sen länge:
1p
Klubbspelare sen ca 1-2 år:
2p
Nybörjare:
3p

Exempel: Om ett gäng nybörjare spelar mot ett lag från Curlinggymnasiet leder nybörjarna med 12 poäng.

När laget anmäler sig kommer tävlingsledningen att tilldela laget sitt hcp, det följer med genom hela tävlingen.

Reserver
Det kommer att komma tillfällen när reserver plockas in. Vi utgår ifrån curlingens gyllene regel:

Curlare spelar för att vinna, men aldrig för att förödmjuka sina motståndare. En sann curlare föredrar att förlora snarare än att vinna orättvist”

Rekommendationen är att om reserver plockas in som är bättre rankad än den denne ersätter dras poängen ifrån. Är spelaren sämre kvarstår hcp-poängen.

Spelformen

Vi testar ett helt nytt spelformat för Härnösands curlingklubb, men det har använts vid ”roliga” tävlingar i Europa i många år. Vi tycker det blir spännande att prova något nytt och hoppas att det faller väl ut.

Alla lag kommer att spela åtta matcher, första matchpasset lottas vilket lag man ska möta.

Efter första matchpasset rankas lagen i en tabell efter poäng och stenskillnad samt om det behövs: mest antal tagna poäng. 

Nästa matchpass spelar laget som rankas 1a mot laget som rankas 2a, laget som rankas 3a mot laget som rankas 4a o.s.v.

När andra matchpasset spelas kommer återigen en tabell att printas där vi rankar lagen på samma sätt. Och så fortsätter det så här i åtta omgångar. Efter sista omgången rankar vi alla lagen och kan kora en vinnare. Vinst ger 2 poäng och oavgjort 1 poäng.

Matcherna ska spelas på utsatt tid om det är möjligt, har ni en uppskjuten måste den spelas senast 2 dagar innan nästa spelpass och resultatet måste lämnas till någon i tävlingsledningen.

Tävlingen kommer att spelas under åtta torsdagar där vi avslutar med ett samkväm torsdag den 17 december. Tävlingen är i första hand tänkt för 12 lag, men blir vi fler så kommer vi att behöva utöka med ytterligare ett spelpass.

Anmäl er senast torsdag 22 oktober till This is a mailto link Ni kan anmäla er som ett lag eller som enskild curlare så provar vi sätta ihop er i ett lag. Ange Namn och e-post i eran anmälan.

Hälsningar Tävlingsledningen Härnösands Curlingklubb

Mathias Mabergs & Andreas Skoglund

Uppdaterad: 18 OKT 2020 10:09 Skribent: Jonas Sandberg
E-post: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Härnösands Curlingklubb - Curling
Johan Engqvist, Kappelsberg 112
87161 Härnösand

Besöksadress:
Härnösand Arena Curling & Event, Brännavägen 166
87133 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0705713787
E-post: harnosandcurling@gma...

Se all info

Våra stolta samarbetspartners:
 

skyltar korr4

  

 

 maklarhuset

sjolunds_korr

hernomaleri

Stripe

freddes