Hoppa till sidans innehåll

Sweroc Junior Challenge

11 SEP 2020 16:06
  • Uppdaterad: 11 SEP 2020 16:06

SWEROCK JUNIOR CHALLENGE

07 SEP 2020 11:00
Nu bjuder vi in barn och ungdomar till helt nystartade konceptet Swerock Junior Challenge, en helg med rolig curling och sociala aktiviteter. Swerock Junior Challenge kommer att arrangeras vid två tillfällen under säsongen, i Härnösand och Göteborg.
1. Härnösand den 24-25 oktober
2. Göteborg, datum 6-7 februari
  • Skapad: 07 SEP 2020 11:00

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om Swerock Junior Challenge: 

Vad är Swerock Junior Challenge?

Det är en blandning mellan tävling och läger. Du kan anmäla dig själv eller prata ihop dig med dina kompisar och åka tillsammans. Du får prova att spela curling i olika lag, i olika former och med olika regler i två dagar. Det blir en kombination av curling samt roliga aktiviteter vid sidan av isen. Det är inte så mycket fokus på resultat utan här får du möjlighet att spela och utvecklas inom curling tillsammans med nya människor.

Vilka vänder sig Swerock Junior Challenge till?

Alla mellan 7-16 år som har kan grunderna med curling är välkomna. Du kan vara nybörjare men det är bra om du har spelat några gånger så du kan grunderna och till exempel kan spela över hela banan och vet vad inhand/outhand är. Men det räcker om du har spelat några veckor så passa på att gå med i en klubb nu så hinner du lära dig grunderna!

Vad händer under Swerock Junior Challenge?

Det startar på lördag vid 10 och pågår under lördag och söndag. Det är nya lag vid varje matchpass. Du får först spela i 3-mannalag där du är inlottad med två andra. Ni spelar en match som är lite annorlunda från vanlig curling. Vi äter lunch och har lite aktiviteter och sedan fortsätter vi med att spela i 4-mannalag med nya kompisar. På kvällen spelar vi singles, det är lite som “skidskyttecurling”; du ska ta dig genom en bana och avsluta med en curlinguppgift.

Hur många kan vara med?

Vi kan ta in 6 personer per så många banor som det finns i hallen. Så i Härnösand som har 6 banor kan 36 ungdomar vara med. 

Vilka är ledare?

I Härnösand har vi några ledare från curlinggymnasiet som är vana att instruera. Även I Göteborg har vi duktiga ungdomsledare som har erfarenhet av att hålla i träningar för unga personer. Det kommer att finnas någon på varje bana som hjälper till.

Varför ska jag vara med?

Det kommer att bli så roligt! Vi spelar curling tillsammans och lär oss saker utan fokus på tävling. Du kommer att träffa massa nya kompisar och prova olika former av curling!

Kan mina föräldrar följa med?

Föräldrarna får gärna följa med och vi kan se till att de får något roligt att göra vid sidan om.

Vad kostar det?

Kostnaden är 350 kr/person och då ingår mat och t-shirt. Totalt 3 måltider ingår. Du bokar ditt eget boende.

Det kommer att vara både i Härnösand och Göteborg, kan jag vara med på båda?

Ja det kan du! Förbundet arrangerar Swerock junior challenge i Göteborg och Härnösand men uppmana din förening att ordna en egen junior challenge så hjälper vi från förbundet gärna till så ni kommer igång! Prata med din ungdomsledare!

För mer information:

Sara Carlsson
Tel. 072-701 19 86
This is a mailto link

Inbjudan och anmälan: 

INBJUDAN >>

Skribent: Björn Sidén
Epost: Adressen Gömd


SUPERWEEK = mer pengar till dig och Härnösands Curlingklubb. Under hela denna vecka så höjer Sponsorhuset ersättningen på alla butiker som vill stödja Härnösands Curlingklubb. Det innebär att dina köp ger 50% mer pengar tillbaka, dessa pengar delas som vanligt mellan dig själv och Härnösands Curlingklubb. Som om inte det vore nog har Sponsorhuset samlat mängder med rabattkoder från många olika butiker. Leta upp dina favoritbutiker här: https://www.sponsorhuset.se/harnosandsck/rea-kampanjer


 

Postadress:
Härnösands Curlingklubb - Curling
Johan Engqvist, Kappelsberg 112
87161 Härnösand

Besöksadress:
Härnösand Arena Curling & Event, Brännavägen 166
87133 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0705713787
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra stolta samarbetspartners:
 

skyltar korr4

 

 

 

 

 

 

 

maklarhuset

 

sjolunds_korr

 

hernomaleri

 

Stripe

 

freddes